Consuela Morávková v roce 2006

Consuela Morávková, která v seriálu vytvořila v díle Bílé linky roli Zazi Broniewské, striptérka v podniku White lines a sestra hraběte Zbyška Broniewského, který v podniku dělal vyhazovače, se narodila 21.5.1944 v Chrudimi v rodině zlatníka. Od mládí projevovala komediální talent, ale jako dcera živnostníka neměla šanci studovat střední, natož pak vysokou školu. Vyučila se tedy soustružnicí a pracovala v chrudimské továrně. Umělecký svět ji však nepřestával i v této době přitahovat. Studovala lidovou konzervatoř, naučila se šermovat, zpívat, tančit a pokoušela štěstí, až přišla nabídka na místo operetní sboristky v pražském Divadle na Fidlovačce a pak se stala elévkou činohry a zpěvačkou kabaretního souboru Paravan.

 

Po této zkušenosti odešla na dvě sezóny do Jihočeskho divadla v Českých Budějovicích, kde si jí opět všimla Praha a získala v roce 1966 angažmá v Divadle E. F. Buriana. Často recitovala a zpívala v poetických pořadech s hudbou (Viola, Lyra Pragensis). Účinkovala také často v rozhlase a televizi. Consuela Morávková je bývalá manželka herce Alfréda Strejčka.

 

V roce 1979 emigrovala do Velké Británie, ale nakonec se usadila nedaleko New Yorku, bydlí v horách zhruba 150 kilometrů od New Yorku a je instruktorkou jógy. Díky tomu na svůj věk zdaleka nevypadá, "Je to volba, programování těla, dodržování jistého řádu a disciplíny, je to psychologie, filozofie, láska k lidem a schopnost dát víc, než člověk sám dostane " říká o józe Consuela Morávková, učit ji prý může každý, ovšem podstatné je, co do toho dává.

 

Filmografie :

 

Rok 1963            Postava k podpírání jako prodavačka, Pražské blues jako zpěvačka
Rok 1964            Kdyby tisíc klarinetů jako chovanka
Rok 1967            Klec pro dva jako Kristýna, Jak se zbavit Helenky jako technička
Rok 1968            Rakev ve snu viděti jako nevěsta, O chytré horákyni [TV inscenace]
Rok 1969            Utrpení mladého Boháčka jako servírka
Rok 1971            Svět otevřený náhodám jako Karla, Svědectví mrtvých očí jako výtvarnice,

Růže a prsten [TV inscenace] jako princezna Anděla, Pohádky z tisíce a jedné noci (TV seriál)

Rok 1972            Lupič Legenda jako Kubínská, Román lásky a cti (TV film)
Rok 1973            Josefina (TV film), Větrné moře
Rok 1974            Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi jako televizní režisérka,

Lásky hra osudná [TV film] jako Isabella

Rok 1975            Mys dobré naděje jako Hilda, Nevěsta s nejkrásnějšíma očima,Dopisy Uljanových (TV film)

Rok 1976            Dobrý den, město jako učitelka
Rok 1977            Příběh lásky a cti jako Žofie Podlipská, Jak zničit vlastní mužstvo [TV film]
V roce 1975 také nadabovala Editu ve filmu Nevěsta s nejkrásnějšíma očima